logo


Шест причини да се рекламирате во веб директориум

Кога бараат вистинско место за рекламирање на интернет, сопствениците на бизниси ги разгледуваат сите можности кои им стојат на располагање. Некои од овие можности бараат специфични вештини и одредено ниво на знаење за рекламирање по клик или реклама по импресија. Сепак, постои ефикасна и поедноставна форма на онлајн реклами, што може да ви помогне да се придобие и да се задржи довербата на поголем број клиенти. Подолу се шест причини зошто треба да се рекламирате во веб директориум.

Придобивање на повеќе корисници

Google потврдува  “97% од луѓето го користат интернетот за да пребаруваат за локалните бизниси", што значи дека имате можност за значително зголемување на гледаноста на вашите рекламни пораки. Со набројување на вашиот бизнис во веб директориум вие не мора да се потпирате исклучиво на СЕО оптимизација за луѓето да го најдат вашиот бизнис онлајн. Со рекламирањето во веб директориуми сега вашата реклама ќе биде достапна на повеќе потенцијални клиенти отколку порано. Исто така, со поврзаноста со овие веродостојни сајтови инхерентно ќе се зголеми оптимизацијата на вредноста на вашата веб-страница, која, исто така, значи повеќе посетители.

Таргетирана публика

Несомнено, постојат голем број на луѓе кои пребаруваат онлајн, но тоа не мора да  значи дека сите овие луѓе се  вашата целна публика. Рекламирањето во веб директориуми може да ви овозможи да наведете конкретна публика со која се обидувате да се поврзете. 75-80% од корисниците ги игнорираат платените реклами во резултатите од пребарувањето. Наместо да ги вложите сите ваши пари за платено рекламирање на интернет пребарувачите, размислете за инвестирање во маркетинг во веб директориум. Со изборот да се вклучите во веб директориум кој има голема база на сајтови, може да се зголеми видливоста на вашиот бизнис за потрошувачите.

Пристапност

Традиционалните форми на рекламирање, како што се радио или телевизија, бараат вашата публика да биде присутна во одредено време и / или место. Ако вашата публика не е присутна на вистинскиот канал во право време, тие ќе ја пропуштат вашата порака. Со рекламирањето во веб директориум, вашата рекламна порака и вашиот бизнис секогаш ќе биде на располагање и видлива кога вашата публика ве пребарува.

Контрола на вашите рекламни пораки

Ако сте сопственик на бизнис, најверојатно, се потпирате на препораки од вашите клиенти што е еден од најстарите форми на маркетинг, но можете да изгубите контрола на вашата рекламна порака. Со рекламирање во веб директориум, можете да поставите точна порака што сакате да ја пратите на вашата публика.

Флексибилност

Не само што ќе имате способност да ја поставите правилно пораката што сакате да ја пратите, но вие исто така имате можност да ја смените вашата порака врз основа на тековните настани, продажбата, или сезоната. Предноста на користење на веб директориумот во споредба со печатените медиуми е дека можете лесно да манипулирате со вашата порака и да останете верни и достојни на вашите клиенти.

Навики за купување на купувачите

Според Џеј Баер, ко-автор на “The Now Revolution” и автор на “Youtility", директориумите се новиот и иден маркетинг. Луѓето поминуваат долго време и бараат информации пред да донесат одлука за купување. Затоа што на луѓето им се одзема толку многу време и информации пред да купуваат, веб директориумите играат значајна улога во процесот на купување на потрошувачите. Со вклучување на вашиот бизнис во доверлив и веродостоен веб листинг се препорачува и потврдува вашиот бизнис и се зголемуваат вашите шанси за придобивање на нови клиенти.

Рекламирањето во веб директориуми е одличен начин да се зголеми видливоста и контролата на вашата рекламна порака  и да се добие довербата на потрошувачите на интернет. 


Наш избор на сајтови
© 2014 Веб Адресар