logo


Приспособете ги сликите на вашите Facebook објави

Facebook е една од најкористените платформи на социјалните медиуми која се користи  не само за промовирање на вашата работа, но исто така и за изнаоѓање на нови клиенти.

Притоа, важен аспект од интернет маркетингот преку Facebook е добро приспособена слика која ќе биде креирана според претходно утврдените стандарди токму од Facebook.

Ќе ви покажеме како најлесно да ги промените димензиите и која е најдобрата резолуција на сликата којашто сакате да ја објавите на Facebook.

Пред неколку години, Facebook не функционираше совршено при промена на големината на сликите. Од тогаш, многу работи се променија на подобро - обработката на слика на Facebook  е се понапредна.

Сепак, Facebook препорачува да ја промените големината на сликите на одредени резолуции пред тие да бидат испратени. Тие резолуции препорачани од Facebook се:

Обична фотографија: 720 px, 960 px, 2048 px;

Насловна фотографија: 851 px на 315 px;

Фотографија за линк: 484 px на 252 px;

Фотографија на профилот: 180 px на 180 px.


Следете ги следните чекори и брзо и лесно ќе имате успешна Facebook објава:

Чекор 1:

Изберете ја сликата којашто сакате да ја објавите на Facebook.

Чекор 2:

Зачувајте ја сликата на Desktop.

Чекор 3:

Со десен клик на сликата изберете ја опцијата "Open with" и изберете Paint.

Чекор 4:

Изберете ја опцијата "Resize" од Paint, изберете опција за промена на пиксели и одстранете ја опцијата "Maintain aspect ratio".

Чекор 5:

Видете која од горенаведените резолуции одговара на вашата објава.

Чекор 6:

Внесете ги вредностите за пиксели.

Чекор 7:

Зачувајте ја сликата со избирање на опцијата “Save as” и изберете формат.

Чекор 8:

Постирајте ја на Facebook.

Ви посакуваме успешни и креативни Facebook постови !


Наш избор на сајтови
© 2014 Веб Адресар