logo


ЧПП

Како да го пронајдете бизнисот кој ви е потребен?

Пребарувањето низ Веб Адресарот е многу едноставно, брзо и лесно. Доколку сакате да пронајдете сајт кој нуди одреден производ, услуга, адреса (URL) која Ви е потребна тогаш тоа можете да го направите со испишување на „клучен“ збор, поврзан со услугата, производот или адресата, во полето означено за пребарување кое се наоѓа најгоре, при што со клик на копчето за пребарување Веб Адресарот како резултат ке ги прикаже сите страни кои го содржат производот, услугата, адресата која претходно сте ја навеле.

Доколку Вашето пребарување се базира врз основа на дејност тоа може да се направи преку избор од менито со категории кое се наоѓа на почетниот дел од апликацијата. Тука можете да пронајдете компании кои се сортирани и подредени според дејноста која ја обавуваат, па така со правилен избор и клик на категоријата веб адресарот ќе ги прикаже сите сродни дејности кои ги содржии/опфаќа таа категорија, а со тоа и сите компании кои како производ или услуга го нудат токму она што што и самата категорија и подкатегорија го појаснува, ако барате специфичен производ или услуга за одредена дејност (категорија) тогаш можете да направите пребарување за одредената услуга или производ со клик на зборовите после иконата при што ги добивате сите сајтови кои ја нудат услугата или производот. За секој добиен резултат од пребарувањето ја добивате распределеноста на бизнисите според општина со клик над линкот „види ги резултатите локално“.

Зошто да го додадам мојот сајт во базата на податоци?

Со учеството во Веб Адресарот се добива подобро индексирање на вашиот сајт од Google, Yahoo, MSN, Bing, Aol при што директно имате поголема посетеност на вашиот сајт. Исто така со помош на нашето напредно пребарување и лесна навигација за крајниот корисник имате можност да бидете посетени директно преку Веб Адресарот. Со пријавување на вашиот веб сајт ги удвојувате можностите да бидете пронајдени од страна на секојдневните корисници на интернетот, без разлика дали тие пребаруваат за некоја специфична категорија, производ, услуга, општо добро, град, општина.

Што откако ќе станам дел од адресарот?

После пријавуванјето на сајтот, на сопственикот автоматски му се испраќа корисничко име и лозинка, со кои има право да ги менува содржините за неговиот сајт, но истите треба да бидат одобрени од администраторот. Сопственикот на сајтот добива линк кој по желба може да го постави на својот сајт при што директно се пристапува до деталната презентација за неговиот сајт во Веб Адресар.

Наш избор на сајтови
© 2014 Веб Адресар ЧПП