logo


Детски културен центар "Карпош"

Детски културен центар "Карпош" како културно образовна институција со долгогодишна традиција ќе го организира, осмислува слободното време на децата Повеќе »

Културни дејности Детски Културен Центар Манифестации Деца

Локомотива

Центар за нови иницијативи во уметноста и културата Локомотива има за цел да овозможи подобар пристап на граѓаните до уметничките и културни настани Повеќе »

Невладини организации Културни дејности Центар Нови иницијативи Култура Уметност

НВО Арт Студио

Невладината организација Арт Студио е основана 1998 година во Скопје, Република Македонија. Почнавме со избрана група на млади луѓе кои ги запознавме Повеќе »

Невладини организации Сликарски Ателјеа Уметници Изложби Уметнички дела

Александра Хаџи-Наумова

Александра Хаџи-Наумова е родена 1980 год. во Скопје. Дипломира во 2004 год. на ФЛУ Скопје, отсек сликарство, насока рачно изработена хартија. Зад Повеќе »

Ателје Уметник Изложби Слики Платно Масло

Vlado Kostov Sculptures

Владо Костов-Ваце (1968) својот уметнички светоглед го оформува под влијание на познатиот сликар Димитар Манев. Во 2005 година настанува пресвртница Повеќе »

Рачно изработени производи Уметнички дела Скулптури Отпадни материјали Уметник Изложби

Karti.com.mk

Karti.com.mk е портал за продажба на влезници за културни и спортски манифестации во Македонија. Овој систем Ви овозможува на лесен, едноставен и Повеќе »

Билети и карти за настани Влезници

Фото Клуб Елема

Фото клубот „Елема“ е оформен во 1962 година од група студенти на Електротехничкиот и Машинскиот факултет во Скопје. Денес клубот е сѐ уште со Повеќе »

Фото клубови Фотографија Изложби Фотографски услуги

Архео Парк Бразда

На 21. Мај 2013 година на падините на Скопска Црна Гора во с. Бразда, општина Чучер – Сандево се отвори првиот археолошки парк во Македонија „Архео Повеќе »

Археолошки Парк Заштита Културно наследство Археологија Културни вредности

Археологика

Здружението Археологика е формирано после долгогодишно дејствување на нејзините членови на полето на културата и културните збиднувања во нашата Повеќе »

Невладини организации Здруженија на граѓани Археологија Културни дејности Археолошки Истражувања

Македонски П.Е.Н. Центар

Македонски П.Е.Н. Центар е невладина и непрофитна организација на писатели и интелектуалци (П. - поети, драматурзи ; Е. - есеисти, уредници ; Н. - Повеќе »

Невладини организации Здруженија Културни дејности Писатели и поети Есеисти и уредници Новелисти

Мирослав Масин

Добредојдовте на официјалниот веб сајт на Мирослав Масин, еден од најпознатите македонски уметници. Повеќе »

Уметнички дела Изложби Уметнички слики Културни дејности

КултурнаМапа.Мк

КултурнаМапа.Мк...мапа на културни дејности, манифестации и артисти во нашата земја. Се за културата на едно место! Повеќе »

Интернет медиуми Портали Културни дејности Култура Културни настани Артисти

Трето Полувреме

Трето Полувреме е филм инспириран од вистинските случки во Македонија за време на бугарската окупација во Втората светска војна. Сценариото е дело на Повеќе »

Филмови

Балканот не е мртов

"Балканот не е мртов" е прв самостоен филм на режисерот Александар Поповски. Сценариото за филмот е напишано од Дејан Дуковски, Александар Поповски и Повеќе »

Филмови

Lista na veb strani za kultura Web sites about culture Листа на веб страни за култура

Site veb-sajtovi od Makedonija za kultura na edno mesto ! Na nasiot sajt ke imate moznost brzo i navremeno da se informirate za se sto e povrzano na veb prostorot vo Makedonija. Veb adresarot vi nudi pregled na site veb-sajtovi, koisto nudat proizvodi ili uslugi vo Makedonija za kultura

All websites from Macedonia sorted by culture on one place! On our site you will be able quickly to find all the information related with different web sites sorted by culture. Our web directory includes a listing of all websites that offer products or services in Macedonia.

Сите веб-сајтови од Македонија за култура на едно место ! На нашиот сајт ќе имате можност брзо и навремено да се информирате за се што е поврзано на веб просторот во Македонија. Веб адресарот ви нуди преглед на сите веб-сајтови, коишто нудат производи или услуги во Македонија за култура

Deloven imenik za kultura Business pages about culture Деловен именик за култура

Najdobrite veb-sajtovi za kultura, na edno mesto! Namesto da talkate zaludno i da gubite vreme, ovde ke imate moznost brzo i navremeno da se informirate za se sto e povrzano so kultura. Veb adresarot vi nudi pregled na site veb-sajtovi, koisto nudat proizvodi ili uslugi za kultura vo/za Makedonija.Best websites for culture and in one place! Rather than wander in vain and wasting time, here you will be able to quickly and timely information about everything related to culture. Web Address offers an overview of all the websites that offer products or services for culture in Macedonia.Најдобрите веб-сајтови за култура, на едно место! Наместо да талкате залудно и да губите време, овде ќе имате можност брзо и навремено да се информирате за се што е поврзано со култура. Веб адресарот ви нуди преглед на сите веб-сајтови, коишто нудат производи или услуги за култура во/за Македонија.

© 2014 Веб Адресар kultura | culture | култура