logo


148

Прилепска Пивара Prilepska Pivara

Прилепска пиварница е основана 1924 година. Тој период се карактеризира со мануелно производство, кое расте од година во година и на почетокот на Втората светска војна достигнува 8.000 хектолитри пиво годишно. Самиот почеток на Втората светска војна ги продлабочува финансиските тешкотии во кои запаѓа пиварницата и таа престанува да работи.

Prilepska pivarnica e osnovana 1924 godina. Toj period se karakterizira so manuelno proizvodstvo, koe raste od godina vo godina i na pocetokot na Vtorata svetska vojna dostignuva 8.000 hektolitri pivo godisno. Samiot pocetok na Vtorata svetska vojna gi prodlabocuva finansiskite teskotii vo koi zapaga pivarnicata i taa prestanuva da raboti.

Слични сајтови

INO Spektar

1410 ИНО СПЕКТАР фирмата е основана во 1990 година како фамилијарен бизнис кој се занимава со Повеќе »

Пешка Ајс

7752 Пешка Ајс дооел Битола врши професионално производство на мраз по сите стандарди и квалитети. Повеќе »

Ампер

7092 Ампер Скопје - штрафовска стока, овесна опрема, громобрански прибор... Повеќе »

Сирма Галица

1638 Уште од 1986г, тогаш рудникот Сирма Галица, обезбедува најквалитетен македонски травертин и Повеќе »

Наш избор на сајтови
© 2014 Веб Адресар Прилепска Пивара