logo


149

Сковин винарија Skovin vinarija

Винарската визба Сковин е основана во далечната 1979 година, продолжувајќи ја вековната традиција на производство на вино од Скопското виногорје, традиција која датира уште од древниот Рим. Сковин произведува 17 милиони литри вино годишно, коe ги пласира на 18 светски пазари, на 5 континенти. Вината на Сковин имаат добиено 53 меѓународни награди и признанија за квалитет, а годинава Сковин се стекна и со признанието Супербренд на Македонија.

Vinarskata vizba Skovin e osnovana vo dalecnata 1979 godina, prodolzuvajki ja vekovnata tradicija na proizvodstvo na vino od Skopskoto vinogorje, tradicija koja datira uste od drevniot Rim. Skovin proizveduva 17 milioni litri vino godisno, koe gi plasira na 18 svetski pazari, na 5 kontinenti. Vinata na Skovin imaat dobieno 53 megunarodni nagradi i priznanija za kvalitet, a godinava Skovin se stekna i so priznanieto Superbrend na Makedonija.

Слични сајтови

Кафеавтомати

8061 Гарантираме квалитетни производи, редовно полнење и постојана поддршка на вендинг автоматите. Повеќе »

Мермер и гранит Флекс

2419 Преработува~киот капацитет на нашата фирма се наоѓа на магистралниот пат Струмица - Берово (на Повеќе »

Bovin Winery

817 Established in 1998, as the first privately owned winery in Macedonia, BOVIN Winery in Повеќе »

Бахус КМС

7420 Дестилеријата Бахус КМС е приватна дестилерија основана во 2007 година, и е специјализирана за Повеќе »

Наш избор на сајтови
© 2014 Веб Адресар Сковин винарија