logo


218

Македонскиот центар за фотографија Makedonskiot centar za fotografija

Македонскиот центар за фотографија (МЦФ), формиран во 2000 година, е посветен на унапредувањето на фотографијата како уметност и на заштитата на фотографското културно наследство во Република Македонија. Од основањето до денес МЦФ се фокусира на спроведување на двата основни проекти: истражувачкиот проект "Стара македонска фотографија" и едукативниот проект "Поинаков поглед – проект за документарна фотографија". Двата проекти се поддржани од Швајцарската културна програма Западен Балкан - Македонија.

Makedonskiot centar za fotografija (MCF), formiran vo 2000 godina, e posveten na unapreduvaneto na fotografijata kako umetnost i na zastitata na fotografskoto kulturno nasledstvo vo Republika Makedonija. Od osnovaneto do denes MCF se fokusira na sproveduvane na dvata osnovni proekti: istrazuvackiot proekt "Stara makedonska fotografija" i edukativniot proekt "Poinakov pogled – proekt za dokumentarna fotografija". Dvata proekti se poddrzani od Svajcarskata kulturna programa Zapaden Balkan - Makedonija.

Слични сајтови

Throni

7614 Фондацијата "Throni" е невладина и неполитичка организација, здружение на граѓани кое има за Повеќе »

Институт за човекови права

6757 Институтот за човекови права е основан на 01.06.2009 година.Здружението на граѓани Институт за Повеќе »

Здружение на ортодонтите на Македонија

6916 Здружението на ортодонтите на Македонија е доброволно здружение на специјалистите по Повеќе »

Еко Пчела

7790 Здружението на одгледувачи на пчели „ЕКО ПЧЕЛА“ е невладина организација чија основна Повеќе »

Наш избор на сајтови
© 2014 Веб Адресар Македонскиот центар за фотографија