logo


2313

Телевизија Ирис Televizija Iris

Ирис е телевизија од колажен тип, со временски рамномерно избалансирани содржини од сите жанрови. За прв пат почна да емитува програма во 1994 година и од тогаш е составен дел на македонскиот етер. Во состав на телевизијата работи и продукција, каде се произведува околу 60% од програмата која се емитува. Преостанатите временски појаси се покриени со реемитувана документарна, играна, сериска и забавно-рекреативна програма, со потекло од Македонија и ЕУ. Ирис телевизија има комплетна предавателна опрема за вршење на директни преноси, а во одредени случаи има можност и за симултан директен пренос од повеќе локации.

Iris e televizija od kolazen tip, so vremenski ramnomerno izbalansirani sodrzini od site zanrovi. Za prv pat pocna da emituva programa vo 1994 godina i od togas e sostaven del na makedonskiot eter. Vo sostav na televizijata raboti i produkcija, kade se proizveduva okolu 60% od programata koja se emituva. Preostanatite vremenski pojasi se pokrieni so reemituvana dokumentarna, igrana, seriska i zabavno-rekreativna programa, so poteklo od Makedonija i EU. Iris televizija ima kompletna predavatelna oprema za vrsene na direktni prenosi, a vo odredeni slucai ima moznost i za simultan direkten prenos od poveke lokacii.

Слични сајтови

ТВ Спектра

3029 Телевизија Спектра започна да емитува програма на 30 декември 1994 год. како приватно Повеќе »

ПишиИм.Мк

6681 Пиши.им е веб-сервис кој им овозможува на граѓаните на едноставен начин да ги исконтактираат Повеќе »

Tetova1.com

7642 Tetova1.com - информативен веб портал на албански јазик за Тетово и околината. Повеќе »

Македонски институт за медиуми

3319 На 26 Април, 2001 невладината организација Македонски прес центар, Данската школа за Повеќе »

Наш избор на сајтови
© 2014 Веб Адресар Телевизија Ирис