logo


237

Стружанка Struzanka

Трговското друштво Вак Стружанка почна со работа во 1992 година, како огранок на познатата фабрика Стружанка од Струга. Почетоците беа скромни – со само едно продажно место во Порта Влае и со тројца вработени. По затворањето на фабриката Стружанка од Струга, трговското друштво Вак Стружанка продолжи да работи самостојно, задржувајќи го и заштитувајќи го веќе добро познатото име. Оттогаш трговската мрежа покажува постојан развој, па денес Стружанка има 9 продажни места во Скопје и 43 вработени лица, и дистрибуира преку 40 трговски марки од најуспешните фабрики за трикотажа од поранешните Ју-републики.

Trgovskoto drustvo Vak Struzanka pocna so rabota vo 1992 godina, kako ogranok na poznatata fabrika Struzanka od Struga. Pocetocite bea skromni – so samo edno prodazno mesto vo Porta Vlae i so trojca vraboteni. Po zatvoraneto na fabrikata Struzanka od Struga, trgovskoto drustvo Vak Struzanka prodolzi da raboti samostojno, zadrzuvajki go i zastituvajki go veke dobro poznatoto ime. Ottogas trgovskata mreza pokazuva postojan razvoj, pa denes Struzanka ima 9 prodazni mesta vo Skopje i 43 vraboteni lica, i distribuira preku 40 trgovski marki od najuspesnite fabriki za trikotaza od poranesnite Ju-republiki.

Слични сајтови

Гатекс

1384 Како резултат на своето долгогодишно искуство во областа на трикотажата, "Гатекс" може да Повеќе »

Ла Перла Вита

5253 Благодарение на долгогодишното искуство со трговија на скапоцени и полускапоцени камења како и Повеќе »

Морнар Текс-ВС

5527 Морнар Текс-ВС е основана во 2007 година. Започна со производство на: Женска облека(мајци, Повеќе »

Калцини

2549 КАЛЦИНИ е трговско друштво кое постои од 2005 година и се занимава со трговија на мало со Повеќе »

Наш избор на сајтови
© 2014 Веб Адресар Стружанка