logo


246

Струшки вечери на поезијата Struski veceri na poezijata

Струшките вечери на поезијата се започнати во 1962 година, со серија читања на група македонски поети во чест на браќата Константин и Димитар Миладинов, големи интелектуалци, учители и писатели, родени во Струга во почетокот на XIX век.

Struskite veceri na poezijata se zapocnati vo 1962 godina, so serija citana na grupa makedonski poeti vo cest na brakata Konstantin i Dimitar Miladinov, golemi intelektualci, uciteli i pisateli, rodeni vo Struga vo pocetokot na XIX vek.

Слични сајтови

НАМИКО

2924 НАМИКО е специјализирана фирма за организација на настани. Организација на настани е наша Повеќе »

CINEDAYS

380 Фестивалот за Европски филм CINEDAYS се одржува секоја година во Скопје и е единствен од ваков Повеќе »

Меѓународен Карневал "Прочка" Прилеп

6737 По повод христијанскиот празник Прочка во Прилеп традиционално се одржува меѓународен карневал Повеќе »

Недела на енергетиката - Македонија

6708 Традиционално секоја година во Македонија се организира манифестацијата „Недела на енергетика Повеќе »

Наш избор на сајтови
© 2014 Веб Адресар Струшки вечери на поезијата