logo


2720

Минекс Мип Mineks Mip

еледрогеријата Минекс Мип оваа година го прослави својот дваесетти роденден. Почетоците на веледрогеријата се врзуваат за името на Др. Мира Цветковска која користејќи го своето претходно искуство во областа на фармацијата, во 1991 година ја формира веледрогеријата Минекс Мип. Најпрво веледрогеријата Минекс Мип склучува договор за застапништво со фармацевтската компанија Serono (сега веќе Merck Serono) и донесува на нашиот пазар палета на гинеколошки производи. Соработката со Serono се продлабочува со регистрирање на лекот Rebif кој сеуште е водечки лек во третман на Mултипла Склероза.

eledrogerijata Mineks Mip ovaa godina go proslavi svojot dvaesetti rodenden. Pocetocite na veledrogerijata se vrzuvaat za imeto na Dr. Mira Cvetkovska koja koristejki go svoeto prethodno iskustvo vo oblasta na farmacijata, vo 1991 godina ja formira veledrogerijata Mineks Mip. Najprvo veledrogerijata Mineks Mip sklucuva dogovor za zastapnistvo so farmacevtskata kompanija Serono (sega veke Merck Serono) i donesuva na nasiot pazar paleta na ginekoloski proizvodi. Sorabotkata so Serono se prodlabocuva so registrirane na lekot Rebif koj seuste e vodecki lek vo tretman na Multipla Skleroza.

Слични сајтови

Вита-Вет

4769 Ја користиме дадената можност и на овој начин со Вас да воспоставиме непосреден контакт и да Повеќе »

Аптека АРКА Виница

1796 Нашата аптека е основана во 1994 година во сопствен деловен простор и со сопствен капитал. Повеќе »

ГАЛЕНИУС

3698 ГАЛЕНИУС ДОО Скопје е млада компанија формирана на почетокот на 2004 година, но со длабоки Повеќе »

Демакс Нова Инт

3773 Превенцијата е нашата филозофија. Изберете производи кои се правилно тестирани, прехранбено Повеќе »

Наш избор на сајтови
© 2014 Веб Адресар Минекс Мип