logo


3110

Телевизија Морис Televizija Moris

Телевизија Морис е формирана и заведена во регистарот на медиуми, заедно со радио Морис и Морис прес – независен информативен весник, на 8-ми Септември 1993 година во Македонски Брод. Само неколку години подоцна, законските регулативи не дозволија да има повеќе медиуми во една општина, под контрола на иста фирма. Тоа беше причината што Телевизија Морис во 1997 година се издвои како посебен медиум, кој се инсталира и започнува со работа во Охрид.

Televizija Moris e formirana i zavedena vo registarot na mediumi, zaedno so radio Moris i Moris pres – nezavisen informativen vesnik, na 8-mi Septemvri 1993 godina vo Makedonski Brod. Samo nekolku godini podocna, zakonskite regulativi ne dozvolija da ima poveke mediumi vo edna opstina, pod kontrola na ista firma. Toa bese pricinata sto Televizija Moris vo 1997 godina se izdvoi kako poseben medium, koj se instalira i zapocnuva so rabota vo Ohrid.

Слични сајтови

ZaSe.mk

3224 Оваа веб страница претставува СЛОБОДНА ONLINE ЗОНА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА. zase.mk е место Повеќе »

Artistika Creative Digital Agency

4020 Во бранови на дигитализација, ние сме еден кит на идеи. Страстни дизајнери, моќени креативисти Повеќе »

Pletenje.mk

8070 Плетење.мк - нов и забавен интернет портал. Повеќе »

БизнисМрежа

7998 Платформата БизнисМрежа.мк овозможува он-лине пристап до повеќе од 100.000 правни лица од Повеќе »

Наш избор на сајтови
© 2014 Веб Адресар Телевизија Морис