logo


322

Руска Амбасада Ruska Ambasada

4 август 1992 година Претседателот на Руската Федерација го потпиша Указот, со кој Република Македонија се признава како суверена независна држава, под нејзиното уставно име.

4 avgust 1992 godina Pretsedatelot na Ruskata Federacija go potpisa Ukazot, so koj Republika Makedonija se priznava kako suverena nezavisna drzava, pod nejzinoto ustavno ime.

Слични сајтови

Општина Дојран

3285 Општина Дојран е општина во југоисточниот дел на Република Македонија. Центар на општината е Повеќе »

Министерство за животна средина

7456 Официјална веб страница на Министерството за животна средина и просторно планирање, Повеќе »

Општина Кичево

974 Градот Кичево за прв пат се споменува во 1018 година во една повелба на Византискиот владател Повеќе »

Државен завод за ревизија

953 Во Република Македонија, во периодот од 1991 до 1998 година, државната ревизија била Повеќе »

Наш избор на сајтови
© 2014 Веб Адресар Руска Амбасада