logo


379

Фестивал Здраво Млади! Festival Zdravo Mladi!

Четири децении МЛАДИ, четири децении обликување на културниот спектар во нашиот град, четири децении расадник на идеи, енергија и младост. Младинскиот Културен Центар оваа година слави 40 години од своето постоење кое во себе го носи прекриениот симболизам на повторното раѓање, во склоп на пресвртната година во која МКЦ повторно ќе заживее во ново руво, со нова подмладена животна сила втемелена на веќе постоечките културни темели кои безмалку се доволни годинава да ја назначиме како наш прв роденден, планетарно хороскопски поволен, со девизата “конечно полнолетни, но со 22 годишно искуство”.

Cetiri decenii MLADI, cetiri decenii oblikuvane na kulturniot spektar vo nasiot grad, cetiri decenii rasadnik na idei, energija i mladost. Mladinskiot Kulturen Centar ovaa godina slavi 40 godini od svoeto postoene koe vo sebe go nosi prekrieniot simbolizam na povtornoto ragane, vo sklop na presvrtnata godina vo koja MKC povtorno ke zazivee vo novo ruvo, so nova podmladena zivotna sila vtemelena na veke postoeckite kulturni temeli koi bezmalku se dovolni godinava da ja naznacime kako nas prv rodenden, planetarno horoskopski povolen, so devizata “konecno polnoletni, no so 22 godisno iskustvo”.

Слични сајтови

Интерфест

5803 Интернационалниот фестивал на класична музика "Интерфест" Битола кој традиционално се одржува Повеќе »

Скопска недела на архитектурата

6523 Интернационалниот фестивал „Скопска недела на архитектурата“ има за цел да го постави Скопје Повеќе »

Фестивал "Војдан Чернодрински" -Прилеп

3294 Македонскиот театарски фестивал "Војдан Чернодрински" е конституиран 1965 година на Повеќе »

Фестивали Езерски бисери и Ѕвездички

5282 На меѓународниот арт фестивал "Езерски бисери" учествуваат детски и младински вокални, Повеќе »

Наш избор на сајтови
© 2014 Веб Адресар Фестивал Здраво Млади!