logo


412

МАТИЦА МАКЕДОНСКА MATICA MAKEDONSKA

„Матица ексклузив“ е новиот мултимедијален изложбен простор сместен во близина на улицата Македонија, а чие официјално отворање ќе биде денеска во 12 часот. На отворањето ќе биде претставена ексклузивна монографија посветена на творештвото на нашиот академски сликар Васко Ташковски, објавена во издание на „Матица македонска“ и МАНУ.

„Matica ekskluziv“ e noviot multimedijalen izlozben prostor smesten vo blizina na ulicata Makedonija, a cie oficijalno otvorane ke bide deneska vo 12 casot. Na otvoraneto ke bide pretstavena ekskluzivna monografija posvetena na tvorestvoto na nasiot akademski slikar Vasko Taskovski, objavena vo izdanie na „Matica makedonska“ i MANU.

Слични сајтови

Бизнис академија Смилевски

5884 Бизнис академијата Смилевски е висока стручна школа основана во 2007 година од страна на Проф. Повеќе »

САБА

1641 САБА им овозможува на сите ученици да стекнат знаења, способности и самопочитување. Наша Повеќе »

Економски Факултет-Прилеп

1954 Економскиот факултет-Прилеп е основан 1960 година, односно тој е наследник и продолжувач на Повеќе »

Медиа Арт Студио

3622 "Медиа Арт Студио" е едукативен центар за англиски јазик специјализиран за деца од 4-14 Повеќе »

Наш избор на сајтови
© 2014 Веб Адресар МАТИЦА МАКЕДОНСКА