logo


4585

Македонска Православна Црква Makedonska Pravoslavna Crkva

Официјален вебсајт на Македонската Православна Црква - Охридска Архиепископија. Охридската архиепископија е првата словенска православна црква која дејствувала на голем дел од Балканскиот Полуостров и таа се смета за историска компонента на Македонската Православна Црква во Македонија.

Oficijalen vebsajt na Makedonskata Pravoslavna Crkva - Ohridska Arhiepiskopija. Ohridskata arhiepiskopija e prvata slovenska pravoslavna crkva koja dejstvuvala na golem del od Balkanskiot Poluostrov i taa se smeta za istoriska komponenta na Makedonskata Pravoslavna Crkva vo Makedonija.

Слични сајтови

Православна охридска архиепископија

4587 Официјална страница за Православната охридска архиепископија,којашто е првата словенска Повеќе »

Амвон Мк

5505 Амвон Мк е веб сајт за православната вера. Ова е лична веб-страна на свештеник Јани Повеќе »

Бигорски Манастир

3931 Овој свет храм како да се вгнездил крај бисерните води на реката Радика, во прекрасното Повеќе »

Наш избор на сајтови
© 2014 Веб Адресар Македонска Православна Црква