logo


4587

Православна охридска архиепископија Pravoslavna ohridska arhiepiskopija

Официјална страница за Православната охридска архиепископија,којашто е првата словенска православна црква која дејствувала на голем дел од Балканскиот Полуостров и таа се смета за историска компонента на Македонската Православна Црква во Македонија.

Oficijalna stranica za Pravoslavnata ohridska arhiepiskopija,kojasto e prvata slovenska pravoslavna crkva koja dejstvuvala na golem del od Balkanskiot Poluostrov i taa se smeta za istoriska komponenta na Makedonskata Pravoslavna Crkva vo Makedonija.

Слични сајтови

Христијанска адвентистичка црква Кавадарци

7010 Христијанска адвентистичка црква Кавадарци Повеќе »

Црква "Света Петка" Прилеп

6254 Црква "Света Петка" се наоѓа во населбата Точила во Прилеп и е втор по големина храм во Повеќе »

Дебарско Кичевска Епархија

4209 Религиозно моралната состојба на нашите верници се движи во нагорна линија. Нашите епархијани Повеќе »

Фонд на холокаустот на Евреите

7278 Интернет страница на Фондот на холокаустот на Евреите од Македонија. Овде ќе најдете Повеќе »

Наш избор на сајтови
© 2014 Веб Адресар Православна охридска архиепископија