logo


474

Dobra Voda Dobra Voda

Водата како основен елемент од животот има есенцијално значење за здравјето на човекот. Во нормални услови, човек на просечна возраст губи од 2,5 до 3 литри вода. Таа вода мора да се надомести. Човекот може да преживее 40 дена без храна, но не може да преживее повеќе од 2 до 3 дена без вода. Поради тоа потребно е редовно пиење на вода - дури и кога не чувствувате жед.

Vodata kako osnoven element od zivotot ima esencijalno znacene za zdravjeto na covekot. Vo normalni uslovi, covek na prosecna vozrast gubi od 2,5 do 3 litri voda. Taa voda mora da se nadomesti. Covekot moze da prezivee 40 dena bez hrana, no ne moze da prezivee poveke od 2 do 3 dena bez voda. Poradi toa potrebno e redovno piene na voda - duri i koga ne cuvstvuvate zed.

Слични сајтови

Пивара Скопје

1397 Приказната на Пивара Скопје АД, скоро девет децении се создава со многу труд, знаење, искуство Повеќе »

Eurohandel

2509 Eurohandel д.о.о. од Кавадарци е застапник на производи со врвен квалитет од најпознатите Повеќе »

Гама-Брум

2112 Гама-брум е претпријатие за производство и консалтинг услуги кое се наоѓа во Скопје, населба Повеќе »

Диџи Ки Корпорејшн Македонија

6165 Добродојдовте на веб сајотот на Диџи Ки Корпорејшн. Врските на оваа страница ќе ве упатат на Повеќе »

Наш избор на сајтови
© 2014 Веб Адресар Dobra Voda