logo


489

Фрагмат Fragmat

Почетокот на производството на материјали за изолација датира од далечната 1937 година, кога на 15 Март, г-дин Антон Рес во Љубљана основа фабрика и магацин за асфалтни производи под името "Anton Res - tovarna strešne lepenke in asfaltnih izdelkov Ljubljana'. Во почетокот биле вработени 18 работника, кои работата ја вршеле рачно. Главниот производствен програм биле маси за залевање на гранитни коцки во изградба на патишта, разни видови на масла за машини, асфалтирање на патишта и од 1942 година на кровна лепенка.

Pocetokot na proizvodstvoto na materijali za izolacija datira od dalecnata 1937 godina, koga na 15 Mart, g-din Anton Res vo Lublana osnova fabrika i magacin za asfaltni proizvodi pod imeto "Anton Res - tovarna strešne lepenke in asfaltnih izdelkov Ljubljana'. Vo pocetokot bile vraboteni 18 rabotnika, koi rabotata ja vrsele racno. Glavniot proizvodstven program bile masi za zalevane na granitni kocki vo izgradba na patista, razni vidovi na masla za masini, asfaltirane na patista i od 1942 godina na krovna lepenka.

Слични сајтови

Меркур Македонија

5238 Со отварањето на новиот деловен објект сме се поприсутни и во продажбата на алати , машини , Повеќе »

МИНТ Инженеринг

2721 Фирмата МИНТ Инженеринг ДООЕЛ Скопје е основана во Октомври 2004 година , како резултат на Повеќе »

Кипо

1509 Континуираниот развој преку набавка на современа и софистицирана опрема како и преку Повеќе »

Зона Трејд

1725 Друштвото за произвоство трговија и услуги Зона Трејд ДООЕЛ, Св.Николе постои од 2003 година и Повеќе »

Наш избор на сајтови
© 2014 Веб Адресар Фрагмат