logo


5444

Евангелско-методистичка црква Evangelsko-metodisticka crkva

Добрoдојдовте на веб-страницата на Евангелско-методистичката Црква во Македонија! Центар на нашето црковно живеење е љубовта Божја, која стана видлива во доаѓањето на Исус Христос и важи за сите. Таа ни помага да бидеме полноценети луѓе. Таа не прави способни божестварната љубов да ја споделуваме со сите. Сите кои би сакале да ги посетат нашите Богослужби се срдечно добредојдени. Ние сме отворена Црква за сите луѓе, без разлика на нивната националност, потекло или возраст.

Dobrodojdovte na veb-stranicata na Evangelsko-metodistickata Crkva vo Makedonija! Centar na naseto crkovno ziveene e lubovta Bozja, koja stana vidliva vo doaganeto na Isus Hristos i vazi za site. Taa ni pomaga da bideme polnoceneti luge. Taa ne pravi sposobni bozestvarnata lubov da ja spodeluvame so site. Site koi bi sakale da gi posetat nasite Bogosluzbi se srdecno dobredojdeni. Nie sme otvorena Crkva za site luge, bez razlika na nivnata nacionalnost, poteklo ili vozrast.

Слични сајтови

Исламски Младински Форум

6902 Мисијата на Исламскиот младински форум е промовирање и негување на универзалните вредности на Повеќе »

Дебарско Кичевска Епархија

4209 Религиозно моралната состојба на нашите верници се движи во нагорна линија. Нашите епархијани Повеќе »

Црква "Света Петка" Прилеп

6254 Црква "Света Петка" се наоѓа во населбата Точила во Прилеп и е втор по големина храм во Повеќе »

Скопска епархија

4588 Интернет страница за Скопската Православна Епархија. Скопската епархија ја возглавува Повеќе »

Наш избор на сајтови
© 2014 Веб Адресар Евангелско-методистичка црква