logo


6849

Комисија за односи со верските заедници Komisija za odnosi so verskite zaednici

Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи за првпат како служба е основана за верски работи во периодот од 1944 до 1945 год. како верско поверенство. Потоа, од 1945 до 1951 год. овој орган се наоѓа во состав на тогашниот Секретаријат за внатрешни работи. Од 1951 год. па до денес постои како самостоен државен орган, а во изминатите го­дини го менуваше само својот назив.

Komisijata za odnosi so verskite zaednici i religiozni grupi za prvpat kako sluzba e osnovana za verski raboti vo periodot od 1944 do 1945 god. kako versko poverenstvo. Potoa, od 1945 do 1951 god. ovoj organ se naoga vo sostav na togasniot Sekretarijat za vnatresni raboti. Od 1951 god. pa do denes postoi kako samostoen drzaven organ, a vo izminatite go­dini go menuvase samo svojot naziv.

Слични сајтови

Амвон Мк

5505 Амвон Мк е веб сајт за православната вера. Ова е лична веб-страна на свештеник Јани Повеќе »

Брегалничка епархија

4589 Официјална страница за Брегалничката епархија, којашто денес се протега на територијата на Повеќе »

Еврејска Заедница во РМ

6626 Еврејска заедница во Република Македонија, брои околу 250 членови, од кои најголем број се Повеќе »

Охридски Богојавленски Водосвет-Водици

6936 На Богојавление, главен настан е фрлањето на крстот во водата. Во Охрид, крстот се фрла во Повеќе »

Наш избор на сајтови
© 2014 Веб Адресар Комисија за односи со верските заедници