logo


Младински Културен Центар

Младинскиот Културен Центар во Скопје во својата програма ги има едни од најважните културни манифестации во Македонија. Мултимедијалниот спектакл Повеќе »

Филм театар Кино Изложби Литература

Дом на млади

Домот за млади во Штип секоја година го одржува Фестивалот CUNGA LUNGA ПОП ФЕСТ ЗА ДЕЦА И МЛАДИ, музичкиот клуб и работилница, традиционалните Повеќе »

Дом на млади Штип Фестивал Фестивали Чунга лунга

Македонски опера и балет

Отварањето на оперската сцена во рамките на Македонскиот народен театар беше очекуван и нужен чин. Сите предуслови за скромното отпочнување на оваа Повеќе »

Опера и Балет МОБ Култура

Филмски фонд на Македонија

Македонскиот Филмски Фонд е основан 2006 година со цел да обезбеди финансирање на Македонската филмска индустрија во нејзините културолошки и Повеќе »

Филм Култура

Стара скопска чаршија

Старата скопска чаршија се наоѓа на просторот од Камениот мост до Бит-пазар и од Калето до реката Серава. Чаршијата претставувала атрактивен простор Повеќе »

Чаршија Дуќани Монументи

Ансамбл Керамичар

Ансамблот Керамичар е формиран 1954 година. Денес ансамблот брои над 250 членови од кои поголемиот број се ученици и студенти. Ансамблот Керамичар од Повеќе »

Ансамбл

Асоцијацијата за Фолклор Плетенка

Асоцијацијата за фолклор ,, Плетенка,,- Битола формирана е со цел да се изучува, негува и презентира македонскиот фолклор и култура во земјата и во Повеќе »

Културно-уметничко друштво

Фолклорниот ансамбл “Битола”

Фолклорниот ансамбл “Битола” (ФА “БИТОЛА”) од Битола - Република Македонија е формиран во 1994 година, според законската регулатива што ја третира и Повеќе »

Културно-уметничко друштво

Центар за култура “Григор Прличев”- Охрид

Националната установа Центар за култура “Григор Прличев”- Охрид како организатор и незаобиколен фактор на културниот живот во Охрид и во неговата Повеќе »

Културни манифетациии

Ансамбл за фолклор “Гоце Делчев”

Ансамблот за фолклор “Гоце Делчев” од Битола своите почетоци ги бележи во нетака далечната 1983 година кога беше основано тогашното Културно Повеќе »

Ансамбл Култура Традиција

Музичка младина на Македонија

Музичката младина на Македонија е национална невладина организација која работи преку, со и за млади луѓе, развивајќи ја нивната креативност и Повеќе »

Културни Музички Дејности Оркестар

МНК ИКОМ

Здружението Македонски национален комитет при Меѓународниот совет на музеите (МНК ИКОМ) им овозможува на музејските професионалци од Република Повеќе »

Здружение Музеј Културни Дејности

Јасминка Новковска

Бидете во тек со културните дејности и изложби на Јасминка Новковска од Скопје. За своите дела авторката вели дека ја отсликуваат реалноста и духот Повеќе »

Изложби Сликарство Акрил Масло на платно Културни Дејности

Мис на Македонија

Добродојдовте на официјалната страница на изборот за Мис на Македонија 2001. Носител на манифестацијата е „Екран“, организатор „ТРОНС“. Од вкупно Повеќе »

Мис Македонија Манифестација Културни Дејности

Miss Macedonia for Miss World

Здружението на граѓани за организиеање на интелектуална подршка, афирмирање и унапредување на хуманите релации, Проинтегра залагајќи се за промоција Повеќе »

Мис Македонија Мис Светот Културна Дејност

Lista na veb strani za kulturna dejnost Web sites about Листа на веб страни за културнa дејност

Najdobriot i najkompleten veb adresar vo Makedonija, kojsto vi ovozmozuva da gi najdete site veb-sajtovi na edno mesto. Dokolku gi barate najdobrite veb sajtovi po kulturna dejnost vo Makedonija, vie ste na vistinskoto mesto! Veb adresarot vi nudi listing na site veb-sajtovi koisto se odnesuvaat na kulturna dejnost

The best and most complete web directory in Macedonia, that helps you to find all websites on one place. If you are looking for the best websites by in Macedonia, you are on the right place. This web directory offers you a listing of all websites associated by .

Наjдобриот и најкомплетен веб адресар во Македонија, којшто ви овозможува да ги најдете сите веб-сајтови на едно место. Доколку ги барате најдобрите веб сајтови по културнa дејност во Македонија, вие сте на вистинското место! Веб адресарот ви нуди листинг на сите веб-сајтови коишто се однесуваат на културнa дејност

Deloven imenik za kulturna dejnost Business pages about Деловен именик за културнa дејност

Sekoj od veb sajtovite navedeni vo listata pripaga vo podkategorijata kulturna dejnost,redosledot na prikazuvane i oddeluvaneto na eden prikaz od ostanatite zavisi od pogolem broj na marketingski faktori koi gi odreduva adresarot. Veb adresarot vi nudi pregled na site veb-sajtovi, koisto nudat proizvodi ili uslugi za kulturna dejnost vo Makedonija.Each of the web sites listed in the list belongs to the subcategory , the order of presentation and display of a separation from the rest depends on the growing number of marketing factors that determine the address. Web Address offers an overview of all the websites that offer products or services for .Секој од веб сајтовите наведени во листата припаѓа во подкатегоријата културнa дејност,редоследот на прикажување и одделувањето на еден приказ од останатите зависи од поголем број на маркетингшки фактори кои ги одредува адресарот. Веб адресарот ви нуди преглед на сите веб-сајтови, коишто нудат производи или услуги за културнa дејност во Македонија.

© 2014 Веб Адресар kulturna dejnost | | културнa дејност