logo


Музејот на современата уметност

Музејот на современата уметност е најкомпетентна и најзначајна институција во Република Македонија во откривањето, негувањето и ширењето на високите Повеќе »

Изложби Колекција Истражувачки центар

Музеј на Македонија

Музеј на Македонија е еден од најстарите музеи во државата, чии збирки се формирале уште на почетокот на XX век. Лоциран во Старата скопска Повеќе »

Музеј на Македонија

Спомен куќа на Мајка Тереза

На 31 јануари 2009 година пред повеќе стотици граѓани свечено беше промовирана Спомен-куќата на Мајка Тереза. За овој настан специјално беше донесена Повеќе »

Спомен куќа Мајка Тереза

Музеј Крклино

Ако некогаш се случи да го посетувате градот Битола, може да наминете до селото Крклино. Крклино е одалечено само 5 км од Битола. Причината за Повеќе »

Музеј

Археолошки локалитет Стоби

Националната установа Стоби е основана со Oдлука на Владата на Р. Македонија на 26.08.2008 г. (Одлука бр. 19-3992/1, Сл. весник на Р.М. бр. 120/08) Повеќе »

Истражувања Конзервација Презентација Едукација Сувенири

О.У. НАРОДЕН МУЗЕЈ СВЕТИ НИКОЛЕ

Општинска Установа „Народен Музеј од Свети Николе, егзистира од 1981 година како музејско катче во Домот на културата Крсте Петков Мисирков. Први Повеќе »

Музеј

Музеј Теракота

Во музејот на град Виница во 25 витрини се изложени археолошки музејски предмети од праисторијата до доцниот среден век, пронајдени на археолошкиот Повеќе »

Музеј

Музеј "д-р Никола Незлобински"

Почетоците на музејската дејност во Струга, Македонија нераздено се поврзани со личноста и името на д-р Никола Незлобински и Музејот во Струга. Пред Повеќе »

музеј

Музеј на Македонската борба

Во музејската поставка се презентирани 109 восочни фигури и 16 уметнички слики-портрети на најпознати македонски дејци, револуционери и Повеќе »

музеј на македонската борба

Музеј на град Скопје

Одделението за заштита, конзервација и реставрација, во рамките на Музејот на град Скопје, функционира според предложените тековни програми и проекти Повеќе »

Музеј на град Скопје

Музеј на виното

Музејот на Виното Демир Капија оворен е на 07.11.2010 г.денот на ослободувањето на Демир Капија. Сместен е во центарот на Демир Капија. Ви Повеќе »

Музеи Вино Галерија

Градски Музеј - Крива Паланка

Постојаната Историска Поставка во Градски Музеј - Крива Паланка ја прикажува историјата на Крива Паланка од нејзиното основање до почетокот на Повеќе »

Градски Музеи Музејска Продавница

Музеј - Гевгелија

Добредојдовте на веб страната на Национална Установа Музеј-Гевгелија. Тука нашите посетители ќе можат да се информираат за активностите и настаните Повеќе »

Државни и владини институции Музеи Национална Установа

Музеј Штип

Музејот во Штип е отворен со одлука на Народниот одбор на градот Штип на 10.5.1950 година. Првата поставка на Музејот е поставена во Хуса – Медин Повеќе »

Музеи

Lista na veb strani za muzei Web sites about Листа на веб страни за музеи

Najdobriot i najkompleten veb adresar vo Makedonija, kojsto vi ovozmozuva da gi najdete site veb-sajtovi na edno mesto. Dokolku gi barate najdobrite veb sajtovi po muzei vo Makedonija, vie ste na vistinskoto mesto! Veb adresarot vi nudi listing na site veb-sajtovi koisto se odnesuvaat na muzei

The best and most complete web directory in Macedonia, that helps you to find all websites on one place. If you are looking for the best websites by in Macedonia, you are on the right place. This web directory offers you a listing of all websites associated by .

Наjдобриот и најкомплетен веб адресар во Македонија, којшто ви овозможува да ги најдете сите веб-сајтови на едно место. Доколку ги барате најдобрите веб сајтови по музеи во Македонија, вие сте на вистинското место! Веб адресарот ви нуди листинг на сите веб-сајтови коишто се однесуваат на музеи

Deloven imenik za muzei Business pages about Деловен именик за музеи

Sekoj od veb sajtovite navedeni vo listata pripaga vo podkategorijata muzei,redosledot na prikazuvane i oddeluvaneto na eden prikaz od ostanatite zavisi od pogolem broj na marketingski faktori koi gi odreduva adresarot. Veb adresarot vi nudi pregled na site veb-sajtovi, koisto nudat proizvodi ili uslugi za muzei vo Makedonija.Each of the web sites listed in the list belongs to the subcategory , the order of presentation and display of a separation from the rest depends on the growing number of marketing factors that determine the address. Web Address offers an overview of all the websites that offer products or services for .Секој од веб сајтовите наведени во листата припаѓа во подкатегоријата музеи,редоследот на прикажување и одделувањето на еден приказ од останатите зависи од поголем број на маркетингшки фактори кои ги одредува адресарот. Веб адресарот ви нуди преглед на сите веб-сајтови, коишто нудат производи или услуги за музеи во Македонија.

© 2014 Веб Адресар muzei | | музеи